άρθρο στο πρώτο θέμα, 23/05/2019

Με τις δημοτικές εκλογές οι Αθηναίοι καλούνται να αποφασίσουν για τον επόμενο δήμαρχο της πόλης μας. Ποια κριτήρια καθορίζουν, ωστόσο, την απόφασή μας;

Από τη μία είναι τα προγράμματα των συνδυασμών. Πώς σκοπεύουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη αν εκλεγούν; Μέχρι σήμερα λογικά θα έχετε ακούσει, διαβάσει τα βασικά στοιχεία των προγραμμάτων τους. Αν δεν το έχετε κάνει, σας προτρέπω να το κάνετε, να δείτε προσεκτικά, να τα συγκρίνετε και να αποφασίσετε ποιο από όλα σας δίνει την εικόνα μιας Αθήνας στην οποία θα σας άρεσε να ζείτε.

Για παράδειγμα, αν διαβάσετε το πρόγραμμα του Κώστα Μπακογιάννη, θα δείτε τις προτάσεις μας για την καθαριότητα, για την ενίσχυση των δομών του δήμου και τις συνέργειες με ιδιώτες, τη δημιουργία ενός μεγάλου αρχαιολογικού περιπάτουπου τόσο πολύ λείπει στην πιο ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης, την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτηρίων που αποτελούν τον κρυμμένο θησαυρό της πόλης μας. Θα δείτε επίσης πώς προτείνουμε να ενισχύσουμε το πράσινο στην πόλη μας –μια πρόταση για τα πάρκα τσέπης. Και πώς θα αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα των ναρκωτικών που ρίχνει βαριά σκιά, ιδιαίτερα στους νέους μας.

Είναι μια όμορφη εικόνα. Μιας πόλης που μπορεί να ξαναγίνει δυναμική, να δώσει έμφαση στην καινοτομία, να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, να εμπνεύσει και πάλι τους κατοίκους της.

Διαβάστε περισσότερα εδώ